Saint-Brieuc

Op steenworp afstand van het stadscentrum, ligt het historisch centrum met zijn klinkerstraatjes, de kathedraal, de kleurrijke vakwerkhuizen, zijn museum voor kunst- en geschiedenis, villa Rohannec’h. Rondleidingen worden verzorgd door het VVV kantoor: www.baiedesaintbrieuc.com

Aan de haven van Le Légué, «toegangspoort van de baai van Saint Brieuc », kunt u het oude zeilschip "le Grand Léjon", en de vuurtoren van pointe à l’Aigle bewonderen.

Ecomuseum "La briqueterie" in Langueux.

Deze voormalige steen- en dakpannenbakkerij organiseert workshops, voorstellingen, exposities.

Historisch natuurmuseum "maison de la baie" in Hillion

De baai van Saint Brieuc is de 5e ter wereld wat betreft de hoogteverschillen tussen eb en vloed; een unieke locatie in een beschermd natuurgebied. De hele zomer door organiseert "maison de la baie" thematische uitstapjes in de natuur (oversteek van de baai, vogels spotten, verhalenavond….)

De Bretonse kust verkennen

Lopend: de baai-tocht "rando baie": een 100 km lange wandeltocht. Op de mobiele site: www.baiedesaintbrieuc.mobi

Op de fiets: 5 grote fietstochten en groene paden zijn uitgezet om op de mountainbike de Côtes d'Armor te kunnen verkennen: 500 km bewegwijzerde fietspaden, 22 fietsroutes van 9 tot 40 km. MTB centrum op 150m van de camping.

Te paard: 2000 km bewegwijzerde ruiterpaden voor de paardenliefhebbers: rando.cotesdarmor.com

Te zien in de omgeving

Kasteel la Roche Jagu: www.larochejagu.fr

LAMBALLE en zijn staatsstoeterij: www.haraspatrimoine.com

Zoo van TREGOMEUR: www.zoo-tregomeur.com

Uittips

In mei, muziekfestival ART ROCK: www.artrock.org

Iedere zomer het straatkunst- en muziekfestival "NOCTURNES de Saint Brieuc", zeefeest in de haven van Le Légué, en "fête de la Lanloup" (traditionele Bretonse dansen) in Guingamp.